לח בלח בשבת
אל כבוד הרב .. לאלה הנוהגים על פי הרמב"ם שאפשר לחמם מרק על הפלאטה האם הוא הדין גם לגבי מים חמים שנתקררו .. או שמא החמירו לעניין מים בלבד ?
שלום לכבוד הרב,
רציתי לדעת אני לפני כ -5 שנים ילדתי את בתי והיה סיבוך בלידה בדרכי לניתוח נדרתי במחשבתי שאם הכל יהיה בסדר אני אשמור שבת. ומאז אני באמת שומרת שבת. רצוי לציין שהתחתנתי עם בחור לא דתי וקצת קשה לא עם זה. האם זה נחשב נדר? מתן התשובה מאוד חשובה לי לשלום הבית שלי.
בתודה מראש קרן
נדר במחשבה בלבד, אינו נדר. אבל את מושבעת מהר סיני, לשמור שבת, ועלייך להשפיע בדרכי נועם על אישך, שגם הוא ישמור שבת, ושמירת שבת היא סגולה טובה מאוד לשלום בית.
אל כבוד הרב .. לאלה הנוהגים על פי הרמב"ם שאפשר לחמם מרק על הפלאטה האם הוא הדין גם לגבי מים חמים שנתקררו .. או שמא החמירו לעניין מים בלבד ?
האם כבוד הרב יוכל להורות לי איך בדיוק להכין מיץ ענבים ביתי, כיוון שקשה להשיג יין כשר לקידוש קנוי, ואם כן - הוא יקר. אשמח אם הרב יפרט את סדר הפעולות, זמנם, האופן... האם יש ברכות וכו' ..
שלום לכבוד הרב
?מה דין פירות ערלה שנפלו מהעץ האם ניתן לזרוק אותם
?האם יש איסור להוציא ציפור מכלוב בשבת וכיוצא בזה
?האם מותר להתפלל מהמרפסת שבביתי כאשר יש עשרה למטה
?מארי הורה ליטול ידיים בברכה לפני כל תפילה
?אם יש ברז שהמים ממנו דרך צינור יורדים לאדמה מותר להשתמש בברז זה בשבת
תודה רבה
!שלום לכבוד הרב
?לפי רבינו האם בדברים שניתן להנות ממלאכה של גוי בשבת מותר להנות ממחלל שבת בפרהסיה בגלל שדינו כדין גוי
!תודה רבה
אנו מתגוררים בבית פרטי בעירך ולאחרונה ניסו לפרוץ לביתנו ולכן התקנו מצלמות אבטחה מסביב לכל הבית שפועלות 24 שעות ביממה בעלי אמר שברר ואין בעיה בשבת. לאחר זמן הבנתי שאמנם המצלמה פועלת כל הזמן אך רק שעוברים לידה היא מצלמת. אני שומרת שבת ומתחזקת ובעלי משתדל לכבד אותי אך טוען שאני מחמירה שאני חושבת שיש כאן חילול שבת, דבר שגורם למתחים בנינו ואינני רוצה בכך. על כן שאלתי האם אני וילדי מחללים שבת בכך שאנו עוברים מול המצלמות ?
שלום לכבוד תורתו- ברוך ה זכיתי לבנות בית בישראל בחודש האחרון, ועלתה בידינו שאלה כיצד נחמם אוכל בביתנו בשבתות לעתיד לבוא.
יש לנו תנור אפייה עם שעון שבת ופלטה גם עם שעון שבת- כיצד עלינו לנהוג על פי שיטת רבינו?
בציפייה להוראת הרב, חג שמח
שלום הרב, האם לדעת הרב בחורים שלומדים בישיבות צריכים להדליק נרות שבת בחדרים או שיוצאים ידי חובה בהדלקה בחדר האוכל?
האם אפשר לצאת ידי חובה בהדלקת נרות שבת ע"י נורות חשמל? [לד/להט, עם בטרייה או שלא צריך?]
כבוד הרב שלום רב, שאלתי היא לגבי ג'חנון בשבת. האם אני יכול להכניס לפני שבת גחנון לפלטה כאשר הוא לא מבושל כל צרכו אלא כמאכל בן דורסאי? הפלטה שלנו היא ארגז ולכן כאשר אוציא את תבשילי השבת אני אוסיף חום... הרב שלי אמר לי שיש מנהג שהיה בתימן (שלפיו הוא מסתמך) שניתן לעשות כך ואין צורך בבישול כל צרכו... אשמח לתשובתך רעות לוי
שלום לכבוד הרב,
מארי מסביר בהל' שבת פ"א את הלכה ו' שמגמתו לשחק אבל ברור שיש פה כונה להרוג שהרי אי אפשר לשחק בתרנגול חי ולכן חייב. מדוע א"כ בהלכה ה' יהיה פטור? הרי ברור לו שכשהוא יגרור את החפץ יעשה חריץ!
מארי ורבי הרב רצון יצ"ו שלום רב,
"ואם ברר בידו לאכול לאלתר - מותר" האם באמצעות מצקת למזוג כף של מרק בלי ירקות ולא באמצעות קנון או תמחוי בררתי? אם כן זה תמוה כי היה יכול להזכיר כלי אחר ולא נפה קנון או תמחוי.
והאם האמרה הנ"ל מתאימה לפיצוח גרעינים או שזה מפרק
למזוג לקערה בשבת מיני דגן כגון קורנפלקס נחשב לש? כי שמתי לב שיש מקרים שהם נדבקים זה בזה באמצעות הנוזל שמעורב, אפילו מתנפחים מעט.
תיתי לרב המקום יאריך ימיו בטוב ושנותיו בנעימים.