תכנים לקריאה נוספת
עלינו לשבח בעשי"ת
שלום לכבוד הרב שליט"א
ראיתי בסידור תאג' שבעשי"ת משנים בעלינו לשבח: אומרים "ללא יועיל" במקום לא יושיע, ועוד. מהם השינויים בדיוק ומה מקורם? חזק וברוך.
פניה לתביעה קטנה - החנות לא מקבלת החזרים
אשתי קנתה מטפחות דרך האינטרנט במבצע. בתקנון רכישה הופיע שאין החזרים על מבצעים שאשתי אישרה לפני הקניה.
כשהמטפחות הגיעו (במשלוח) אשתי לא הייתה מרוצה ורצתה להחזיר את המטפחות.
בעלת החנות לא רצתה לקבל את המטפחות חזרה וגם לא הציעה זיכוי .
למיטב הבנתי, החנות לא עומדת בכללי חוק הגנת הצרכן ותקנותיו שמאפשר החזר עד 14 יום בקניה דרך האינטרנט (כמובן שיש דמי ביטול) גם על מבצעים.
כל השיח גרם לעגמת נפש וצער לאשתי .
האם לפי דין תורה מגיע לי כסף בחזרה?
ואם כן, האם מותר לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות?
חולי סוכרת
שלום וברכה לכבוד הרב..מה דינו של חולה סכרת ביום הכיפורים לגבי אכילה ושתיה..
נעליים שהסוליה שלהם מחומר סינטטי ורק ההיקף שלהם חלקו מעור, האם מותרות לשימוש ביוה"כ?
אם המבחן של איסור נעילת מנעלי עור ביוה"כ הינו בגלל הרגשת קושי הארץ, מה יהיה דינו של מנעל עץ?
האם ניתן להקל ולהתיר שימוש במנעל שאינו של עור שהרי לא גזרו האיסור אלא במנעל עור בלבד?
לשיטת הרמב"ם כפי פירוש הרב קאפח שאיסור המנעל דווקא בסוליה מעור, היש לחוש לעור המקיף את רוב הרגל מצידה?
מעמדו של מוסד ראשות הממשלה ע"פ ההלכה
כיצד מתייחסת ההלכה לארועים הבאים:
1) התייצבותו של ראש הממשלה בבית המשפט?
2) הסקירה התקשורתית על כניסתו לכלא של ראש הממשלה לשעבר?
האם לפי ההלכה נכון היה שרה"מ נתניהו הופיע אתמול בבג"ץ ועמד כשהשופטים נכנסו ודיבר בפניהם כאילו הוא היה אחד הנטבעים. והאם נכון שרה"מ לשעבר מר אולמרט שהיום אמור להיכנס לבית הסוהר שהודיעו שהתקשורת האלקטרונית והרדיופונית ילוו את הכניסה הזו בשידור חי.
שאלות לקראת ראש השנה
שלום לכבוד הרב
הנני גבאי ביה"כ לפי עדת תימן ולקראת חגי תשרי מתעוררות בפניי מס' שאלות,:
1. אדם העומד כשליח ציבור בראש השנה ויוה"כ ולאחרונה נודע לי (בודאות) שאשתו ובניו נוהגים להשתמש במחשב ביום השבת. האם רשאי הוא לשמש כשליח ציבור או שצריכים למנוע זאת ממנו?
2. מתפלל נוסף שבעברו היה חרדי ונהג לשמש כשליח ציבור בר"ה ויוה"כ. כתוצאה ממשבר משפחתי הוא התגרש ועתה חי (לסירוגין) עם אשה ללא נישואין. האם רשאי לשמש כשליח ציבור?
האם רשאים אבלים לטבול או לרחוץ סמוך לליל הכיפורים שחל תוך ה"שבעה"?
בנסיבות שיחולו שני מועדים קרובים, האם לשיטת הרמב"ם יתבטלו גם דיני ה"שבעה" וגם דיני ה"שלושים" ?
שאלות
שלום לרב 1- האם צריך לברך על בשמים בהבדלה שעושים במצואי כיפור? 2- האם צריך לברך אחרי הצום את הברכה שעשה לי כל צרכי? 3- האם מותר לקפל את הטלית ביום שישי הזה אחרי תפילת ערבית של יום כיפור או שכדאי להשאיר אותה לא מקופלת ?