תכנים לקריאה נוספת
אבל
אני בשנת אבל על אמי ע"ה, האם אני יכול להשתתף בחתונתו של אחיין שלי?
אמירת קדיש יתום
אם אבי נפטר בטו בסיוון עד מתי אני צריך לומר קדיש לפי מנהג עדת תימן
כמה שאלות
1. בגמרא ראש השנה דפים י"א -"יב, נחלקו ר' אליעזר ור' יהושע מתי הייתה בריאת העולם. ר' אליעזר סובר בתשרי ור' יהושע בניסן. לבסוף הגמרא הגיעה למסקנה שבאמת העולם נברא בניסן. אז מדוע בכל זאל אנחנו מונים מתשרי למשל שאנחנו אומרים ראש השנה שיבוא תשס"ט לבריאת העולם? מה הבעיה למנות מניסן ולמה חכמים בכל זאת החליטו למנות מתשרי? ועוד שראיתי בכלל במודעות שעושים טיולים לקברי צדיקים בכ"ה באלול וכתוב שם יום בריאת העולם? אשמח מאוד אם כבוד הרב יסביר לי.
2. אם אני מתארח אצל ספרדי בשבת, מותר לי לאכול מהאוכל שלו על הפלאטה אע"פ שהוא לא שם אותו על הפלאטה כדעת רבנו אליבא מורנו הרב יוסף קאפח?
קבורה בטלית פסולה
בישובנו נוהגים כמסורת תימן ואין קוברים אדם כשהוא עטוף בטלית. לכן קבורת אחד מאנשי הישוב כשהוא עטוף בטלית עוררה הרמת גבה מצד חלק מהנוכחים. התברר כי הקבורה בטלית נעשתה עם טלית פסולה, ועניין הקבורה נוצל לגניזתה. מה דעת הרב בנדון?
נפטרו לעולמם 3 נשים כשרות בהפרש של שבוע זו אחר זו, האם יש מקום בנסיבות אלו לגזור תענית?
באלו נסיבות ובאלו תנאים נחשבים פטירות אנשי העיר כמגיפה המחייבת גזירת תענית?
כיצד, אם כן, יש על המשפחה ועל הקהילה להתייחס לארוע של פטירת אותן הנשים?
מי שמתו נקבר שעה אחת לפני ראש השנה, האם יוה"כ יבטל גזירת השלושים?
מהו המעמד של ראש השנה ויום הכיפורים, האם כרגלים לכל דבר?
האם מותר לספר ולכבס בערב יום הכיפורים?
ישב האבל מעט לפני ראש השנה, האם יוה"כ יבטל גזירת שלושים למרות שלא ישב שבעה בפועל?
אבלות
שלום לרב - שאלתי מס' פעמים את הרב והתשובוה לא הגיעה אז במחילה אשאל שוב
1. האם אבל יכול במהלך השבעה לעלות לתורה בשבת?
2. האם השקיעה הכתובה בלוחות היא באותה השעה כמו לפי רבינו?
תודה
תרומת איברים
הרב הורה לא לחתום על כרטיס אדי משום שאין תוקף לצוואת האדם לאחר המוות. http://www.moreshet.co.il/shut/shut2.asp?id=38750 מאי נפקה מינה אם אדם חותם על כרטיס זה?? הרי גם ככה יש שם סעיף שאומר במפורש: "בתנאי אם איש דת מטעם המשפחה יאשר את ההשתלה". אז עוד יותר אין תוקף לחתימה משום שהמשפחה תתייעץ עם רב לגבי הנושא וכו'. לכן אולי כדאי לחתום על כרטיס אדי ולו כדי להחדיר את התודעה על החשיבות שבהצלת חיים כי המת כבר מת ואת החי ניתן להציל... ומצוה לעשות כן.
אבל תוך שלושים
מארי, האם אבל תוך שלושים על אביו יכול לשייף את ציפורניו כדי לקצץ מעט מגודלם? אני אחרי שבוע וחצי של שבעה, והצפורניים מאד מאד מגעילות, ואני רגיש מאד לנושא זה. קראתי ברבינו שהוא מתיר לקצץ ביד אבל זה בלתי אפשרי מפאת קשיים, ולחתוך בעזרת שיני זה דבר דוחה ביותר. האם אפשר לשייף ע"י פצירה? ובכך להקטינם מעט? איני יכול לסבול יותר