הקפדה על אכילת בשר חלוט מחוץ לבית
שלום וברכה לכבוד הרב. אנו בבית מקפידים על חליטת הבשר, אך כעת אני לומד בישיבה שבה לא מקפידים על זאת ואני היחיד שמקפיד על כך, שמעתי מאחד הרבנים אצלינו שכיום הכשרת הבשר היא במידה כזאת שיש שאומרים שהיא כחליטה. האם זה נכון ומותר לי לסמוך על זה בזמן שאני בישיבה ואין באפשרותי לאכול משהו אחר?
האם בשר שלא נחלט אוסר על מי שמקפיד על כך את הכלים שבושל בהם ואוכל שנגע בו וכד'?
תודה רבה ויישר כח על כל הפעילות המבורכת שלכם
הנך חייב להקפיד על חליטת הבשר. כי אצלנו זה דין ולא מנהג. וגם הבשר המוכשר הנמכר בשוק, לדידנו הוא חייב בחליטה, או לחתכו ולהבהבו באש, ואח"כ לבשלו.
וחובה על כל ראש ישיבה להורות להנהלת הישיבה לתת אוכל כשר לתמידי הישיבה לפי הדין שמחייב את התלמידים. שהרי בית שמאי ובית הלל היו מתארחים אלו אצל אלו והיו מודיעים זה את זה, כדי שלא ייכשלו באיסור, כל אחד לפי שיטתו. והרי התלמיד תלוי בקמח שהישיבה נותנת לו כדי שילמד תורה. וצריך לתת לו "קמח" (אוכל) הכשר לפי שיטתו. וזה פשט לכל יודעי דין.
תכנים לקריאה נוספת
חליטה בשמן
האם יש אפשרות לחלוט בשמן? היכן ברמב"ם (בהוצאת הרב קאפח) יש התיחסות לנושא? האם זו חומרה או הלכה (ליוצאי תימן)?
דם בביצים - חובת הבדיקה ודין הכלים
מקורות: גמרא חולין סד' ב'
רמב''ם הלכות מאכלות אסורות
מאכלות אסורות
לכבוד מארי רצון ערוסי הלוי שליט"א,
1) הלכות מאכלות אסורות פרק ג, הלכה ז: ... אֶפְרוֹחַ שֶׁנּוֹלַד -- אַף עַל פִּי שֶׁלֹּא נִתְפַּתְּחוּ עֵינָיו, מֻתָּר לְאָכְלוֹ. אינני מבין זאת, כיצד אפשר לשחוט אותו כדי לאוכלו?
2) האם מותר לאישה להתנדב למשמר - האזרחי כאשר היא חייבת לשאת עליה נשק במהלך השעות בהן היא משרתת במסגרתו? הלא אסור, כפי שאסור לה להתגייס לצבא מאותו טעם וטעמים נוספים?
3) הלכות מאכלות אסורות פרק ג, הלכה יז:... וְאֵין לוֹקְחִין מִן הַגּוֹיִם בֵּיצָה טְרוּפָה כְּלָל. באיזה סוג ביצה מדובר כאן, מה היא ביצה טרופה?
המתנת שש שעות
שלום הרב!
האם נכון שלפי רבינו ההמתנה בין בשר בחלב היא בערך שש שעות ולא צריך שש שעות בדיוק?
מספר שאלות כשרות
שלום הרב, אנחנו תימנים בלדים הנוהגים לפי פסקי המהרי"ץ. יש לי כמה שאלות לגבי כשרות המטבח- 1. יש לנו תחתית לסיר מעץ (עליו מניחים סירים חמים). האם יש צורך בשתי תחתיות נפרדות לחלבי ובשרי? 2. האם צריך להקפיד על מפת שולחן לחלבי ובשרי? 3. הכנתי בסיר בשרי שאינו בן יומו מאכל חלבי. מה דינו של הסיר? מה דינו של האוכל? תודה רבה!
האם הנוהגים בחליטת בשר רשאים לחלוט קמח בפסח?
להבדיל מחליטת בצק האסורה לכולם שכן קרוב הוא לבוא לידי חימוץ. התשובה לכך נגזרת מבירור דין החליטה בבשר, האם חליטת הבשר היא לחומרא היות ואיננו בקיאין, או מפאת שאנו בקיאין ניתן לסמוך עליה לקולא?
מה דינו של בשר שנחלט ובטעות לא נמלח לפני כן?
סתימה בשיניים האם היא אסורה בבשר וחלב?
שלום וברכה
יש לי סתימה בשן. האם כשאני אוכל בשר רותח (אני אוהב רותח ממש) זה הופך את הסתימה ל"בשרית"? אז איך יהיה מותר לאכול מאכלי חלב?
תודה רבה
מאכלות אסורות
1. האם נכון שמותר לאכול דגים ובשר/חלב ביחיד?
2. האם מותר לאכול ג'לטין לפי הרמב"ם?
הלכות כשרות לפי הרמב"ם
שלום,
אני לומד הלכות כשרות לפי הרמב"ם.
לא מצאתי שהרמב"ם מביא שצריך סכום נפרד לחלבי ובשרי. לא מצאתי שהרמב"ם מביא שצריך להחליף את המפות שולחן בין בשר לחלב.
מה המשמעות של זה? האם לפי הרמב"ם די בשטיפת הכלי בין בשר לחלב? די בניגוב השולחן (ואולי אין צורך כשאוכלים בצלחות כבימינו)?
אשמח להבין מה הדין לפי הרמב"ם (אני שואל על הדין ולא על המנהג היום של רוב ישראל).
תודה,