נדרים
שלום לכבוד הרב,
אישה שנדרה בבית הכנסת לתת תרומה ללא ידיעת בעלה/בהעדרותו,חייבת לקיים נדרה בעצמה,או שמא בעלה יכול לקיימו.מדובר על נדרים שאינם חד פעמיים.
בתודה ובברכת מועדים לשמחה.
נדרים כספיים שוטפים ע"י אישה נשואה חייבים להיות מתואמים עם הבעל, כי מדובר בדיני ממונות בין בני הזוג.
תכנים לקריאה נוספת
המתקשר בשבת לאתר אינטרנט של שומרי מצוות, האם בעלי האתר נחשבים כמסייעים בידי עוברי עבירה?
מהם הגדרים שקבעו חכמי ישראל על הנאמר בתורה: "ולפני עור לא תתן מכשול"?
האם מותר לפנות לבעל מקצוע שאינו שומר מצוות למרות החשש שאולי יעשה את מלאכתו בשבת?
האם, בכל מקרה, ישנה חובה על בעלי האתר לפרסם בקשה שלא לגלוש לאתר בשבת?
עשה לך רב
שלום לכבוד הרב! ברצוני לדעת לפי איזה רב יפסוק הלכה למעשה בן תימן שיודע רק כי אבותיו נהגו מנהג השאמי וכן התגוררו בצנעא.
אורך הפאות והזקן
לכבוד מו"ר שליט"א,
א. כמה הוא שיעור "כדי לכוף ראשן לעיקרן" שנאמר בפיאות הצדעים למעשה?
ב. האם שיעור זה צריך לשייר גם בזקן שהרי לשיטת רבנו אסור לקלחו במספרים כעין תער ובפ"ה מהל' נזירות הי"א משמע מדברי רבנו שכל שאין בו כדי לכוף ראשן לעיקרן הרי זה כעין תער?
יורנו רבנו ושכרו כפול
כוונה באמירת שם אלוהות או שם הויה
שלום עליכם הרב רצון יצ''ו,
רציתי לשאול, מה לדעת רבינו צריך לכוון/ להבין באמירת שם השם או אמירת אלוהים בעת ברכה או בתפילה, לכאורה האמירה אדון הכל היה היה ויהיה או תקיף בעל היכולת ובכל הכוחות זה ''מגביל'' את הקב''ה למעמד זמן וכדו'.
א מה אם כן צריך להבין בפירוש השמות של האל כאשר אומר אותם בתפילה?
ב שאלה נוספת, האם יהודי שמתפלל בנוסח בלדי הנמצא בבית כנסת ספרדי או שאמי עליו להתפלל בנוסח שלהם ( לפחות בשירים או בדברים שנאמרים בקול). או שימשיך בנוסח שלו? האם זה משנה אם זה ספרדי או שאמי שמגיע לבית כנסת בלדי?
מנהג תימן לגבי עמידה בחזרת השליח ציבור
מהו מנהג תימן בזמן חזרת הש"צ האם הציבור נוהגים לעמוד
או לשבת?
מה דין אבידות המונחות במוסדות ציבוריים?
האם מוסדות ציבוריים נחשבים כרשות הרבים לעניין השבת אבידה?
האם יש משמעות לאבידה שאין לה דורשים מעל שנה?
מה דין אבידה שנראית כמונחת ולא כאבידה?
כיצד ראוי שינהגו מנהלי המוסדות בעניינים אלו והאם יש בכוחם להפקיע מרשות הבעלים ע"י התקנת תקנה?