סדרת שיעורי הרב יוסף קאפח זצ"ל על תורת חובות הלבבות אשר חיברו רבנו בחיי בן יוסף בן פקודה.
"ספר חשוב זה התפרסם בין הלומדים בזכות דברי מוסריו הנעלים, המרוממים את האדם, ומנתקים אותו מרדיפה אחרי החומר. מטרתו העיקרית היא המוסר והשלמות הנפשית האנושית אשר בלעדיה האדם איננו אדם" (מתוך הקדמת הרב יוסף קאפח לספר)
בשיעורים אשר עובדו לסדרת דיסקים על ידי מכון משה מוסיף הרה"ג יוסף קאפח זצ"ל רקע לנלמד ומרחיב בהסבר רחב ממה שכתב בהערותיו על הספר. הרב קאפח מלמד את הספר על פי שיטת המחשבה של חכמי תימן הקדמונים, כך שבשיעוריו יזכה הלומד להבין את דברי המוסר שבספר וגם את שיטת המחשבה של המחבר. הלימוד חי קולח ומעניין, וגם השואלים מוסיפים עניין וידע בחומר הנלמד. הרב מדבר עברית בהיגוי תימני, ולפעמים עברית בהיגוי ספרדי.
ההקלטות באדיבות יחיאל קרואני ור' מאיר קאפח. הפקה וניהול: שלמה חמדי. עריכה: איתמר כהן.
תכנים לקריאה נוספת
זיכוי הרבים
עליך השום מארי רצון האם הרמב"ם יסכים לאימרת בעל "תורת חובות הלבבות" שאומר בסוף ספרו, שאם אדם זיכך את עצמו והעלה את עצמו לדרגות גבוהות ביותר בעבודת ה', ערכו יהיה פחות בהרבה מאשר אדם שמזכה אנשים רבים וצאצאיהם במצוות. אם הוא מסכים, אז היאך ייתכן שלמזכה עוברת אוטומטית מצווה שהבן של המזוכה פועל? כל טוב ובאמת
תודה
תכלית האדם
יש הבדל בתכלית האדם בעולם בין גבר לאישה? שהרי תפקידם הוא שונה, ויש מצוות וחיובים שהם רק לגברים?
הוכחת התורה
שלום הרב מציקה לי מאד מאד השאלה בעניין אמיתות התורה, ואני מקוה שאולי רב רציונאלי שהוא בעל תואר אקדמי יוכל לסייע לי. לכאורה, הוכחה לאמיתות היהדות קיימת רק מהתורה, וזה בעייתי. הרמב"ם וריה"ל אמנם אומרים כי ההוכחה הגדולה ביותר היא שמתן תורה היה לפני המון אנשים ולכן לא ניתן להכחיש זאת. אך מהיכן הם יודעים שאכן היו מליונים במעמד הר סיני? משום שכך כתוב בתורה... ומי אמר שהתורה צודקת? משום שניתנה מה', ואיך אנו יודעים שניתנה מה'? כי כך כתוב בה.
האם מותר לאשה עקרה לבלוע בשר עורלה של הנימול?
האם מדובר בסגולה מועילה ומוכחת להיפקד מעקרות עד כדי דחיית איסור דרבנן של אכילת בשר אדם?
כיצד מתייחסים המקובלים לתופעה זו במיוחד לאור המנהג לטמון העורלה בכלי מלא עפר?
"תמים תהיה עם ה' אלוהיך", מהי הדרך הנכונה לעבודת ה' מבלי להזקק לסגולות שגורמות לנזקים רוחניים והלכתיים?