לעניין קדימה במפטיר
האם מי שיש לו אזכרה יכול למחול על תורו בשביל בחור שרוצה לקרוא הפטרה שקרא בשנה שעברה בבר מצווה? האם לציבור יש כח לכפות קדימה כזו?
תודה!
לק"י יורינו רבינו:
א. האם לפי הרמב"ם לא אומרים תחנון במנחה שלפני ר"ח וכדו'?
ב. יש בביהכנ"ס אדם שאינו יודע לקרוא טוב וכו' ולכן נותנים לו לקרא את הכוהנים בתפילת י"ח במקום הש"צ 0גם כשהוא לא כהן) האם הדבר מותר? בברכה.
א. לפי הרמב"ם - אומרים.
ב. רצוי שהש"ץ יאמר את המילה "כהנים", כי זה עיקר הדין לפי רבינו. אלא שיש שנהגו שמישהו אחר אומר מילה זו. ואם אותו אדם, שאינו כהן, יודע לומר מילה זו, אפשר לתת לו כיבוד זה.
האם מי שיש לו אזכרה יכול למחול על תורו בשביל בחור שרוצה לקרוא הפטרה שקרא בשנה שעברה בבר מצווה? האם לציבור יש כח לכפות קדימה כזו?
תודה!
כנהר שלום,
האם עדיף להתפלל ותיקין שלא במנין תימני או בשעה אחרת בבית כנסת תימני כמנהג אבות?
שלום לרב
1. רבנו פסק שאין נשיאת כפים במנחה כי יש חשש שהכוהנים שתויים, אבל במקום אחר פסק שאין לאכול סעודה לפני המנחה וממילא אין חשש לשיכרות, הכיצד?
2. ביחזקאל פרק מד נאמר שבעתיד יאסר על הכוהנים לישא אלמנות, דבר שלא כתוב בתורה, ורק אלמנות של כוהנים יקחו. האין זה סותר את דברי רבנו "שאין נביא רשאי לחדש מצוות"? האם אפשר להסביר פסוקים אלו ברוח רבנו?
שלום הרב.
מה טעם ההיתר להשיב לתת שלום בקריאת שמע, כל מצב לפי מעמד האנשים.
נראלי משום כבוד האדם העובר, שכן מובא שם אביו או מלך, ואותם חייבים לכבד.
ומסקנה, מה הטעם, ואם הטעם כמו שכתבתי, האם חייבים לתת שלום, אפילו כאשר אותו אדם לא רוצה להפריע לו בקריאה?(למשל מלך, שלא יכול למחול על כבודו)
מדוע קוראים התוכחה בלחש?
ובקרית שמע וחרה אף ה'.
אחינו הספרדים מפסיקים.
שמעתי את השיעור "פיסול בספר תורה תימני ששירת האזינו נכתבה שלא בהתאם למסורת" והבנתי את התשובה.
שאלתי: למה השורות הכתובות בצורה זו לא נחשבות כמו פרשיות פתוחות וסתומות,
דבר שכן היה פוסל כתיבתם בצורה אחרת?
ומעניין לעניין על אותו עניין:
יש בתנ"ך אותיות גדולות וקטנות ודרשות והסברים על כתיבה כזו בהקשר לפסוק.
שאלתי: מה ההסבר ה כ ל ל י שיש כאלה אותיות?
בתודה מראש!
האם לפי הרמב"ם ומורי זצ"ל, נוהגים כך.? אם כן איך?
כבוד הרב שלום רב!
אני לומד בתיכון דתי בירושלים ומכין עבודת מחקר על נושא "חזרת הש"ץ" אני תימני, ויודע שעל פי הרמב"ם מספיקה תפילה אחת בקול.
רציתי לדעת מכבוד הרב האם יש עוד רבנים שמזכירים נושא זה שלא חובה לעשות חזרה כדי שלא תהיה "פטפטת"... ואפילו אם היו רבנים בזמנו של הרמב"ם שדיברו על זה, הרי בתקופה ההיא למיטב ידעתי לא היו דיבורים בתפילה. ואם יש לך, אשמח לקבל הפניות שיעזרו לי בנושא.
תודה לכבוד הרב,
והמשך יום נעים!
שלום הרב.
הנוסח שלי בתפילה הוא בלדי (סידור שיח ירושלים). מה עלי לעשות כשמתפלל אני במנין של נוסח שונה משלי? להתפלל כשלי חוץ מהדברים שבהם צריך מנין בכדי לאמרם?
שלום הרב,
שאלתי היא, כיצד לנהוג בשעת אמירת "קדושה" בתפילת העמידה? ראיתי מנהגים שונים בעניין ה"קפיצות" (=הגבהת העקבים) והכריעות בעת אמירת "קדוש", "ברוך" ו"ימלוך" ואני לא יודע כיצד לנהוג למעשה. המנהג המוכר לי הוא שכורעים באמירת "ברוך" אבל לא מצאתי מקור לזה.
אשמח אם תוכל להסביר לגבי כל אחת מהאמירות: "קדוש", "ברוך" ו"ימלוך" כיצד לנהוג, האם לכרוע או "לקפוץ" ובאילו חלקים בדיוק במשפט לעשות כן.
תודה רבה ושבוע טוב