תפילה
האם שייך להתפלל עבור אדם מסויים הנמצא בצרה, ע"פ משנת רבנו? כיוון שלכאורה הכל קבוע מששת ימי בראשית. גם הניסים נקבעו כבר מששת ימי בראשית! (פ"ח מההקדמה לאבות)
תודה רבה
לפי הרמב"ם, בקדיש המקורי יש תחנות קבועות לומר אמן. סה"כ 5 אמנים.
לפי הספרדים והאשכנזים, יש תחנות שונות לאמירת אמן. אולם גם אצלם יש 5 אמנים.
האם יש משמעות לשינוי מיקום?
יש לומר אמן רק היכן שרבנו ומנהג אבותינו לומר, והם כתוביםב סידורים שלנו. כל עדה לפי מנהגיה. אורח ינהג כפי מנהג המארחים.
האם שייך להתפלל עבור אדם מסויים הנמצא בצרה, ע"פ משנת רבנו? כיוון שלכאורה הכל קבוע מששת ימי בראשית. גם הניסים נקבעו כבר מששת ימי בראשית! (פ"ח מההקדמה לאבות)
תודה רבה
שלום לכת"ר. אמר 'ותן טל ומטר' בין איסורו שלחג לשבעה במרחשון, האם צריך לחזור? האם פוסקים כמו הרב עובדיה יוסף שלא יחזור כיוון שאין כאן קללה (רק התחשבות בעולי הרגל), או כמו 'כף החיים', שכיוון שלא תיקנו צריך לחזור (אף שלא סימן קללה)? תודה, ובברכת חורף בריא!
שמעתי שאסור לענות משום שזה ברכה לבטלה\ברכה שאינה צריכה, בניגוד ל"ברכו" של "יוצר אור" שאחריו באמת יש ברכה. האם הדבר נכון ואסור לענות, או מקסימום להגיד "ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד"? (מה שעונים אחרי ברכה לבטלה...). אני לא יודע מה לעשות אז אני כרגע לא עונה אחרי "ברכו".
תודה רבה לכבוד תורתו.
מקורות: רמב"ם הלכות תפילה
א. מעבר כנגד המתפלל
ב. כשיצא עשירי באמצע תפילת העמידה כיצד יש לנהוג
ג. הפסקה באמצע תפילת הלחש
חשיבות ההגייה בתפילה
האם מותר להתפלל ממכשיר סמארטפון? תשובה: בהנחה שמדובר באייפון כשר בתנאי שהוא מנטרל פרסומות כניסת שיחות מה שקרוי מצב טיסה וכדומה.
שלום כבוד הרב, אני נוהג על פי שיטתו של הרב קפאח ויש לי 2 שאלות בענייני תפילה וקימה בבוקר:
1. במקרה בו אני מתפלל במניין האומר יג מידות רחמים בתחנון, האם אני צריך לעמוד?
2. אני מתגייס בזמן הקרוב ושאלתי היא האם מותר לאכול חצי שעה לפני עלות השחר? אם כן, באיזה מקרה?
תודה רבה!
כבוד הרב אבקש לשאול מהו מקור התחנון שאומרים בסיום תפילת שמונה עשרה. ומה המקור או הטעם לשוני הנוסח בימי שני וחמישי.
בתודה ובברכה אילן ליפנר
אני לומדת באולפנא ובמסדרת הלימודים קיבלנו עבודה בנושא תפילה כל בת מהכיתה בוחרת קטע מהתפילה ועושה עליו עבודה אני בחרתי את ברכת ישתבח ההיתי שמחה אם תוכלו לתת לי מידע לעזור לחקור בברכה זו
שלום כבוד הרב
רציתי לדעת היכן מתאים יותר לבקש בקשות אישיות בתפילה אישית ל - ה' בתפילת 18- האם בברכת שומע תפילה או לפני סוף התפילה לפני "עושה שלום"? כל רב אומר לי משהו אחר. אני תימניה שמתפללת לפי נוסח הספרדים. ושאלה נוספת: כמה זמן בבקשות האישיות הנ"ל ניתן להאריך? אשמח לתשובתך. כל טוב.
שלום לכבוד הרב,
אני נוהגת לקרוא את שירת הבריאה בל"נ כל יום, למעט ביום שישי שאין לי זמן ואני בערב עייפה. האם עלי לקרוא למחרת פעמיים וכו' על כל יום שלא יצא לי לקרוא? לפני כן הייתי קוראת כל יום את התיקון הכללי וכיום יוצא לי לקרוא אותו רק בשבת. (אני עובדת כל היום ורק בנסיעה באוטובוס אני קוראת). האם יש פגם בזה שהחלפתי ביניהם.
תודה מראש על התשובה ויישר כח על האתר הנפלא. בברכה, שרה ידידיה