קריאת מגילה ברמקול
מה דעת הרב בעניין קריאת המגילה ברמקול?
מה דעת הרב בעניין קריאת המגילה ברמקול?
איך צריכה להתנהל עם משלוחי המנות אשה אלמנה, שנמצאת בתוך שנת האבל של אימה?
לכבוד הרב השלום והברכה
1. האם אדם שגר בפרזים, יכול לקיים מצוות משלוח מנות ומתנות לאביונים במוקפין, כלומר שאדם שגר בתל אביב יסע לירושלים ויתן המתנה לחבירו.
2. האם החוגג בפרזים יכול לקיים מצוות סעודה ביום יד' במוקפין.
3. הלכות צער בעלי חיים ושבת: שאלה תיאורטית: לפני זמן מה היתה הרעלת כלבים ארצית בגלל סוג מזון כלבים מקולקל שהגיע ארצה ומתו מכך מספר כלבים ועדיין כמה מאושפזים. מה הדין באם בעל כלב, רואה את הכלב שלו גוסס לו לאיטו או מפתח תסמינים של המחלה הקשה הזו או באופן כללי מראה סימנים על חולי קשה. מהם הדברים שמותר לעשות לשם הצלת החיה ומדוע?. פורים דמוקפין שמח לך ולכל בית ישראל.
שלום לכב' הרב
האם בכתיבת "חסדי..." שנהגו לקרוא לפני המגילה
אין בעיה עם כתיבת פסוקים או חלקי פסוקים שלא בשלימות
עם הספרים או החומשים שמהם צוטטו?
שלום לרב, ב - 4 שנים האחרונות הנהגתי מנהג לילדיי ולאישי שאת מצוות המשלוח מנות אנו נותנים לגוף ציבורי כלשהוא וכך כל שנה מוסד אחר. פעם נסענו לבי"ח לויינשטיין לנפגעי פיגועים, פעם אחת למוסד למפגרים, ושוב לבי"ח לילדים וכו'. כאשר אני עושה בערך 20-30 משלוחי מנות ופיזית אנו נוסעים ונותנים את המשלוח בעצמנו אחד אחד שרים להם שירים ואומרים חג פורים שמח לכל חולה/מפגר... ברצוני לשאול כמה שאלות:
1. האם כאשר מצבנו קצת יותר קשה השנה אוכל לצמצם במשלוח המנות? והאם זה בסדר שהפסקתי לשלוח מנות לאחיי ושכניי לאימי ולהורי אישי, האם יש חיוב מסויים למישהו?
תודה וחג פורים שמח
לכת"ר הרה"ג רצון ערוסי שלומות כנהר,
לפני כמה חודשים הלויתי לחבר סכום כסף לא מבוטל. הוא לא פרע את החוב למרות שמזמן פג מועד הפרעון, על אף שנשבע מיוזמתו להחזיר בתוך שבועיים מתוך קצבת בט"ל שהחל לקבל לטענתו (אני לא ביקשתי ממנו להשבע וזה אף חרה לי). מדובר באדם שנהגתי מזה כ-20 שנה לתת לו כסף ובעיקר אוכל עד לבית ודאגתי לו להסעות, כיון שבאמת היה עני ועדיין נראה לי שהוא עני, אם כי איני יודע בודאות.
השאלה שלי לגבי פורים - האם אוכל להחשיב חלק מחובו כאילו נתתי לו מעות פורים? אמנם אין משנין מעות פורים לצדקה אחרת, אך האם זה המקרה כאן?
לכבוד כבוד מורי ורבי.
בשבוע שעבר נשאתי אישה.
השבוע שכרתי דירה בירושלים, (זמנית), לחודש ימים.
אמור לעבור לישוב "אלעד".
היכן עלי לקרוא מגילה ?, היכן לשלוח מנות ?, היכן לסעוד ס. פורים?, האם עלי לחוג גם ע"פ מנהג ירושלים?.
בברכת התורה
שלום הרב
אני מתגורר במבשרת ציון האם לפי שיטת הרמב"ם אנו בסמוך ונראה ולכן פורים כמוקפין בט"ו
בקו אוורי בין מבשרת לירושלים בתוך הקילומטר נמצא בית הקברות הר המנוחות האם חשיב כחלק מהעיר? [הר נוף בקו אוירי כקילומטר ו15 מטרים.
תודה
שלום עליכם
1.
רציתי לדעת האם היה נהוג לכתוב מגילת אסתר עם סימון של הכאת מסמר בסופי הפסוקים ובטעמים כפי שהיה נהוג בס"ת?
2. האם היתה נהוגה מגילת אסתר של 11 שורות?
3. האם מותר לי לכתוב מגילה כמו בסעיף 1 ?