מה פשר המסורות השונות של פסוקי הפתיחה להפטרת פרשת 'זכור'?
האם מסורת בני תימן אינה תואמת את שיטתו של הרמב"ם?
האם מסורת בני תימן אינה תואמת את שיטתו של הרמב"ם?
לק"י
שלום לכבוד מו"ר
האם מותר לשים שקף מנוקד (עם ניקוד בלבד ללא אותיות) המותאם לעמוד ספר תורה,
על ספר התורה ולקרוא, במטרה להקל על הקוראים בספר תורה ?
שמעתי שמוכרים היום שקפים כאלו על מנת להקל על החזנים
לכבוד מעכ"ת הר' רצון ערוסי הי"ו שלום רב, האם לתפילה יש כח או יכולת לשנות או להשפיע על מציאות חיינו? כלום הקולות אותם אנו מפיקים אינם אלא גלים גזורי תהליכים פיזיולוגיים, ועיקר הוא העשייה בעולם הזה. האם נכון לסבור שאין אדם יצליח בחייו אם יתפלל לכך אלא אם יעשה כן, אם כך מהי כוונת מורינו הרמב"ם לשאול כל צורכינו בתפילת 18? והאם תועלת בתפילה? (הבצורת איננה תפסיק משום שהוצאה תיבה לרחובה של עיר כי אם כך הרי זה פולחן לכל דבר אלא לעורר לבבות האנשים להפסיק ממעשיהם הרעים ולהזדעזע נוכח הביזוי) אבקש מהרב ראייה לכוחה של תפילה לשנות מציאות ולדוק הסבר לוגי למליצות חז"ל בעניין זה.
בתודה ובברכה
א. האם צריך לעמוד ב"אל מלא רחמים"?
ב. האם צריך לעמוד ב"ויעבור ה' "?
ג. האם התוקע צריך לומר "ויעבור ה' "? אם כן, לפני כולם או אחריהם?
1) בנושא שמע ישראל קשה לי לכוון בשמע ישראל כשהעיניים שלי מכוסות כאשר אני רואה את הכוונות בסדור יותר קל לי לכוון האם אני יכול להגיד שמע ישראל כשאני מסתכל בסידור?
2) בנושא תפילת 18קראתי שחייב להשמיע לאוזניו אבל לא לאחרים אבל כשאני מנסה ללחוש זה מפריע לאחרים כי הם שומעים כי אני לא יכול להשמיע רק לאוזני האם מותר לי רק להניע שפתי בלי להשמיע לאוזני?
כבוד הרב שלום, אני נוהג להתפלל תפילת שחרית ביחיד בביתי (לצערי למניין המוקדם שאצלנו מאוד קשה לי לקום, והמניין השני מאוחר מדי ויגרום לי לאחר לעבודה). מסיבות שונות, לאחרונה חשבתי על האפשרות של לנסוע לעבודה (לאחר קריאה של ברכות השחר) ושם בעבודה להתפלל את תפילת השחרית (יש לנו חדר ישיבות שבו אנחנו נוהגים להתפלל מנחה ושם אני מתכוון להתפלל שחרית). השאלה שלי האם זה מותר הלכתית: קודם כל לנהוג לעבודה ורק אז להתפלל שחרית? (מייד עם ההגעה לעבודה)
תודה מראש ובברכה, תומר
שלום רב, מדוע בתפילת אבינו מלכנו אנחנו מבקשים "כתבנו בספר זכויות"? לכאורה, הלא האדם קובע עד כמה יהיו לו זכויות, ואין סיבה שאדם בעל זכויות לא ירשם שם, או שאדם חסר זכויות כן ירשם. אם זה בידינו, ואנחנו הרי קובעים את כמות זכויותינו - מדוע אנחנו מבקשים על זה?
בתודה מראש.
שלומים כנהרים יבואו אל מרי רצון יצ"ו, כתב רבנו בהלכות תפלה פ"ו הל' ד': "... אבל טועם ועושה מלאכה קודם שיתפלל מוסף, וקודם מנחה, אבל אינו סועד סמוך למנחה ..." מה בא רבנו להוסיף באומרו "אבל אינו סועד סמוך למנחה", זה פשיטא ממה שאמר טועם, דיקא טועם. ועוד שמהלכה הבאה "כיון שהגיע זמן מנחה גדולה... ולא לאכול אפילו אכילת עראי שמא ימשך באכילה...", אני יודע שאין לסעוד. יבאר לנו המורה ויה"ר שהמב"ה יחזקהו וירחיב גבולו.
שלום לכבוד הרב ותודה על התשובות הקודמות. שאלותי הן:
1. מה המקור של "א - ל נא קרב תשועת מצפיך וכו"' שאומרים בנוסח תימן בקבלת שבת לפני לך דודי?
2. לפעמים כשאני קצת מאריך בתפילת העמידה, ומי שלפני כבר סיים וכל רגע הוא מסתכל אלי אחורה מפני שאני מפריע לו לפסוע. זה מאד מפריע לי וזה גורם לי עוד יותר להזדרז.
א. האם מותר לי לזוז הצידה או אחורה למרות שלא סיימתי את התפילה כדי לאפשר לו לפסוע אחורה?
ב. כפי שזה מפריע לי, אני מתאר לעצמי שזה מפריע גם לאחרים. ולכן אם סיימתי אני להתפלל. האם מותר לי לפסוע לאחור למרות שעדיין יש מתפלל אחרי, וזאת כדי שלא אפריע לו בריכוז ובכוונת התפילה?
!שלום לכבוד הרב
שלחתי שאלה זו בעבר רק לא פירטתי מספיק
(האם אדם שהתעורר מאוחר או שגג או שהיה אנוס ועבר זמן תפילת שחרית (4 שעות אחרי עלות השחר
?האם יכול עד חצות היום להתפלל תפילת נדבה ואז לא יהיה לו צורך בתפילת תשלומין
?או שיהיה לו צורך בתשלומין אבל ראשי להתפלל תפילת נדבה
?או שיתפלל רק תפילת תשלומין
!תודה רבה