סדרת שיעורי הרב יוסף קאפח זצ"ל על תורת חובות הלבבות אשר חיברו רבנו בחיי בן יוסף בן פקודה.
"ספר חשוב זה התפרסם בין הלומדים בזכות דברי מוסריו הנעלים, המרוממים את האדם, ומנתקים אותו מרדיפה אחרי החומר. מטרתו העיקרית היא המוסר והשלמות הנפשית האנושית אשר בלעדיה האדם איננו אדם" (מתוך הקדמת הרב יוסף קאפח לספר)
בשיעורים אשר עובדו לסדרת דיסקים על ידי מכון משה מוסיף הרה"ג יוסף קאפח זצ"ל רקע לנלמד ומרחיב בהסבר רחב ממה שכתב בהערותיו על הספר. הרב קאפח מלמד את הספר על פי שיטת המחשבה של חכמי תימן הקדמונים, כך שבשיעוריו יזכה הלומד להבין את דברי המוסר שבספר וגם את שיטת המחשבה של המחבר. הלימוד חי קולח ומעניין, וגם השואלים מוסיפים עניין וידע בחומר הנלמד. הרב מדבר עברית בהיגוי תימני, ולפעמים עברית בהיגוי ספרדי.
ההקלטות באדיבות יחיאל קרואני ור' מאיר קאפח. הפקה וניהול: שלמה חמדי. עריכה: איתמר כהן.
תכנים לקריאה נוספת
הרעיון הלאומי
תודה רבה על התשובה, אך עדיין קשים לי שני דברים.
א. הכופר מדעתו בתורה שבעל פה יצא מכלל ישראל (הלכות ממרים). אם כן הצדוקי שהוא כישראל (הלכות ערוב) הוא מבניהם ובני בניהם, ואף על פי כן יהדותו מותנה בשמירת שבת (שם)! ומכאן שתינוק שנשבה משחק תפקיד בגדר מין ולא בגדר משומד.
ב. במישור ההשקפתי, אם אין אומתנו אומה אלא בתורותיה, כיצד ניתן להתייחס למי שמפריד ביניהם - שהרי הוא רואה את עצמו יהודי לא דתי - כחבר באותו קולקטיב שאינו מוגדר אלא בדתו?
ג. לגבי ספר הזוהר, מארי יחיא מיקד את התנגדותו לתפיסה שעבודת ה' היא דווקא ע"י התלבשותו בספירות. האם בזה אתם ממשיכים את דרכו?
ברכה למדינה
שלום לכבוד מו"ר
בשבת האחרונה ברך החזן את התפילה לשלום המדינה. מס' מתפללים העירו שכיום לאחר שיש ח"כ ערבים
וביניהם כאלו שאינם רוצים בשלום המדינה . תפילה זו אינה רלוונטית.
שאלותי:
א. האם בתימן ברכו את הלכות בתימן? האם התפללו להצלחת המלך ?
ב. האם מותר היום לברך את התפילה לשלום המדינה לאור הנכתב לעיל ?
אכול ושתו כי מחר נמות לעומת הקדושה המביאה לחיי הנצח
דברי הספד שנשא מו"ר הרב רצון ערוסי יצ"ו על המנוח ר' שלמה סרי מהרצליה
זריזותו של אברהם אבינו לעקידה
זריזותו של אברהם אבינו לעקידה
הרצאה שניתנה בערב עיון מכוחו של עודד
לזכרו של ר' עודד חמדי נע"ג
נתניה, בית הכנסת "מקור חיים", ה' בכסלו תשע"ח
בחירה חופשית.
לק"י
לכבוד הרב שלום
לעניין בחירה חופשית לאדם.
א.בירור מושג ' בחירה חופשית לאדם.
ב.האם קיימת בחירה חופשית לאדם ?
ג.אם כן באיזה חלק של הנפש ?
בהערכה מרובה
חיים
עולם הבא
האם לימוד התורה ימשיך להילמד בעולם הבא לאחת מן הדעות?