קריאת תהלים ושמו
שלום עליכם - כבוד הרב שליט"א.
א. האם מותר לפי הדין לקרוא מזמורי תהלים בלילה? מהו ההסבר שממנו נמנעים מלקרוא?
ב. האם מותר לקרוא שמו"ת בלילה? אם אסור, מדוע? ישר כוח!!! ותודה מראש...
כבוד הרב אם עבר זמן תפלת מנחה ולא התפללתי למה צריך תשלום הרי עבר זמנו בטל קרבנו ואם מתפלל שתיים מה זה נותן
אכן כך לגבי הקרבנות, לא כן לעניין התפילה שהיא עבודה שבלב ותחנונים. טוב לאדם שידפוק שערי שמים תדיר, והני מילי לשוגג ולאנוס. אבל למי שביטל תפילה בזמנה במזיד, הוא לא רק בבחינת עבר זמנו בטל קרבנו, אלא בבחינת מעוות לא יוכל לתקון.
שלום עליכם - כבוד הרב שליט"א.
א. האם מותר לפי הדין לקרוא מזמורי תהלים בלילה? מהו ההסבר שממנו נמנעים מלקרוא?
ב. האם מותר לקרוא שמו"ת בלילה? אם אסור, מדוע? ישר כוח!!! ותודה מראש...
כבוד הרב הגאון רצון ערוסי הי"ו
שלום רב
ברצוני לשאול האם לפי הבלדי אין צורך להוריד את התפילין לפני מוסף של ראש חודש או שזה לפי הרמב"ם והרב קאפח?
בבקשה מעוניין בתשובה עם הסבר הלכתי ומקורות להלכה.
בתודה מראש ובברכת חודש טוב
שלום למארי ערוסי, כת"ח אשאל, האם מותר להתפלל קטעי ברכות במקום מטונף (ללא הזכרת שם ה') כגון: אתה סומך נופלים, רופא חולים, סומך נופלים, מתיר אסורים ומקיים אמונתו לשני עפר'. האם דברים אלו נכללים ב'דברי קודש' (הל' ק"ש פ"ג ה"ד) שאסור לאמרם בבית הכסא? האם מותר לפנות לה' בצחות לשוני ולבקש בקשות (ה' עזור לי,
תודה על כל חסדיך וכדומה) כאשר אני במקום מטונף? ברוך תהיה
שלום לכבוד הרב שליט"א
מהי ההלכה או המנהג לעניין חיוב תפילה לנשים למי שפוסק על פי הרמב"ם ?
1.באיזה תפילות הנשים חייבות? (שחרית,מנחה,ערבית)
2.באיזה חלקים מהתפילה נשים חייבות (ברכות התורה,ברכות השחר,פסוקי דזמרא וכו')?
3.האם הנשים צריכות להקפיד על זמני התפילות?
4. האם יש הבדל בין נשים נשואות לרווקות בנושא התפילה?
שלום לכבוד הרב,
פעם שמעתי, כי בתפילת שמונה - עשרה צריך להתפלל כשרק השפתיים נעות מבלי להשמיע קול, כשם שהתפללה חנה. האם יש לקרוא את המילים בחיתוך בשפתיים בלבד, או שמא מותר לי להשמיע לעצמי מעט את מה שאני קורא ללא קול ממש, אלא רק בדרך לחישה? חשוב לציין, כי עד היום התפללתי בלחישה, והשמעתי לעצמי את התפילה, ואני מרגיש כי הדבר עוזר לי להתכוון יותר.
שלום לכבוד הרב כתב מארי בספר הליכות תימן כך: "יצאו שלושה כוכבים, מתפללים ערבית, יחידים בבתיהם כי אין שום בית כנסת נפתח במוצאי - שבת לתפילת ערבית. אחרי ערבית אומרים "הבדלה"... אחרי שהתפללו ערבית יחידים בבתיהם, שכך הוא המנהג מימי הקדמונים ואין לשנות.
שלום.
אני גר בשומרון והקמנו לפני שנים מועטות מנין תימני המוגדר כמתפלל בנוסח בלאדי. התעורר דיון לגבי זמן אמירת 'כהנים' האם לפני ברכת אקב"ו או לאחריה. יודעים אנו שהדבר נתון במחלוקת רמב"ם ומרן השו"ע והמנהג הקדמון כדעת רבנו. ברצוננו לשאול מה המנהג הרווח בקהילת הבלאדים ואיך הרב ממליץ לנו לנהוג. כל טוב.
אדם שנאנס ולא התפלל שחרית, נרדם וכו' וקם/נזכר לאחר שעבר זמן תפילה. האם כדאי שיתפלל תפילה מאוחר כשנזכר, או שמא יתפלל מנחה שתיים (ויניח תפילין במנחה)? מה לגבי ברכות השחר וברכות התורה?
תודה למארי.
שלום וברכה, מדוע בימינו לא תוקעים בחצוצרות בכל עיר ועיר וזועקים לה' בעת צרה, מלחמות (צוק איתן) וכד'? לכרואה ראוי לקבוע בכל עת צרה, שאחרי תפילת שחרית בכל בתי כנסיות, יתקעו בקרן בע"ח ויאמרו מס' פרקי תלים, למה הרבנים אינם נחלצים להנהיג מ"ע דאוריתא?
נתפרדה החבילה – משמעותה ההלכתית
האם "דמים מוכיחים" עוקפים את התקנה?
מקורות: גמרא, גיטין, נט, א – ס, א
רבינו, תפילה, יב, יח-יט
לכבוד
הרב הגאון ר' רצון ערוסי הי"ו
כנהר שלום וכנחל שוטף – ברכה!
ב. קריאת שמע:
מה הטעם שנהגו יהודי צנעא לקרוא במרוצה מ- "למען ירבו ימיכם"?
בהוקרה ובהערכה
מעומקא דלבא