אבינו מלכנו
שלום לרב לפי מנהג הבלדי האם בתעניות ציבור יש לומר "אבינו מלכנו חטאנו לפניך אין לנו מלך אלא אתה עשה עימנו למען שמך וכו" '?
תודה רבה
שלום לרב לפי מנהג הבלדי האם בתעניות ציבור יש לומר "אבינו מלכנו חטאנו לפניך אין לנו מלך אלא אתה עשה עימנו למען שמך וכו" '?
תודה רבה
הרב הורה ביום שני שאין לקיים שיעור תורה כיוון שהוא במקום סגור. האם ניתן לקיים שיעור תורה לפני התפילה במרחב הפתוח בתנאים שמותר בהם להתפלל כעת?
כבוד הרב השלום והברכה,
תודה רבה מעומק הלב על תשובותיו המחכימות ומדריכות וה' יסייע בידו בכל דיפנה. שאלותיי הן:
א. אם התפללנו ערבית מבעוד יום, עוד לפני זמן ק"ש (התפילה היום - יום יא' אייר בשעה רבע לשבע מתחילים ובשעה שבע וחמישה מסיימים, האם יש לומר קודם את ק"ש ואח"כ לברך על הספירה (מדובר שכל אחד חוזר על ק"ש ומשלים את הספירה בביתו) או להפך? וכן אם שכחתי לומר את ק"ש (הפעם השניה - ביחיד), ונזכרתי סמוך לעלייתי ליצועי האם אני צריך עדיין לומר ק"ש פעמיים (אחד של החזרה והשניה של על המיטה)? מה עלי לעשות במקרים אלו?
באלו מועדים, לשיטת הרמב"ם, יש להפטיר בנביא מן הדין והאם רשימה זו כוללת גם הפטרה במנחה?
מדוע כתב המהרי"ץ בסידורו שהמנהג להפטיר במנחה ט' באב למרות שלא נזכר בכל התכאליל הקדמונים?
לשיטת מרן השו"ע שאין לברך על המנהג, מדוע פסק שיש לברך על הפטרות שקורים מכוח המנהג?
מה יעשה היחיד כשמתפללים תפילה אחת בעשרת ימי תשובה?
כיצד ישתלב עם אמירת נוסח ובכן.
בשבת אחרונה ברמת עמידר עלה קורא לתורה וברך ואת הקריאה של המברך.
קרא החזן.
בתום הקריאה החזן בטעות ברך ברכה אחרונה.
האם העולה צריך גם לברך ברכה אחרונה?
שלום לרב שליט"א האם יש איזה שהוא צד בהלכה להתיר לאדם שאינו יודע לקרוא, לעלות לתורה?
שלום לכת"ר. אמר 'ותן טל ומטר' בין איסורו שלחג לשבעה במרחשון, האם צריך לחזור? האם פוסקים כמו הרב עובדיה יוסף שלא יחזור כיוון שאין כאן קללה (רק התחשבות בעולי הרגל), או כמו 'כף החיים', שכיוון שלא תיקנו צריך לחזור (אף שלא סימן קללה)? תודה, ובברכת חורף בריא!
איזה מעמד נתנו חכמי ישראל לאמירת ההלל ומהם הביטויים שנתנו ע"מ לבסס מעמד זה?
מהו מקורו של המנהג לגמור ההלל גם בתפילה בליל הפסח (ליל הסדר)?
האם מעמדו של ההלל שנאמר במקדש בעת הקרבת קרבן הפסח נחשב כמעמד ההלל שיש לברך עליו?
ומה יעשו בבית האבל, האם על האבלים והמנחמים ללכת אל בית הכנסת ע"מ לשמוע קריאת ס"ת?
האם ישנן נסיבות שלכאורה אין זה מכבודו של ס"ת להביאו לשם קריאה בציבור, כגון לחבושים בבית סוהר?
למחמירים שלא לטלטל ס"ת למקומות שצריכים לו כיצד זה עולה בקנה אחד עם התכלית של מצוות הקריאה בס"ת?