הרב ערוסי בקריאה למנהיגים הרוחניים ורבני ישראל שירימו קולם נגד ביטויי האלימות בהפגנות בניגוד לדרכה של תורת ישראל
תכנים לקריאה נוספת
מהרי"ק והרב משולם ראטה
האם כבוד הרב יכול קצת לתת פרטים מה היו הקשרים ביניהם, והאם דרך בית הדין הגדול? כיצד מהרי"ק העריך את הרב ראטה לאור גדולתו בתורה? ומדוע מהרי"ק לא קיבל את דעתו של הרב ראטה באמירת הלל עם ברכה?
הרב אבינר
לכבוד הרה"ג הרב רצון הי"ו שלום!
קראתי כי הכפישו את שמו של הרב אבינר וממש שפכו את דמו וכל זה בגלל שלא קרא לסרבנות ממש אלא לסרבנות אפורה כ,כ הבנתי כי יש גם רבנים המעורבים בכל העיניין הזה ממש כמעין מלחמת חורמה כדי שהרב לא יוכל גם לפסוק וכד` האם עד כדי כך הגיעו פני הדברים?האם אנחנו לא אמורים לאחד כוחות ודווקא בתקופה כזו?הרי יש לצערינו מספיק כאלה שרוצים כרעתינו.
מה דעת הרב בעיניין?
תודה רבה וכל טוב
סמכות בתי הדין לממונות בכלל ובתי הדין לממונות הקהילתיים בפרט
הועבר בכנס רבני קהילות בנושא המשפט העברי בקהילה, שהתקיים בכ"ב אלול תשע"ג 28.8.13 בנושא סמכות בתי הדין לממונות בכלל ובתי הדין לממונות הקהילתיים בפרט, בקליניקה למשפט עברי, אונ' בר אילן.
חידושי רבינו המאירי
שלום לרב! האם נכון לומר, שחידושי המאירי על השס, בעלי פחות חשיבות כיוון שהוא לא נגלה לעיני ראשונים?
מה יחסו של מארי לחידושי המאירי?
האם נכון לומר שדרכו של המאירי בפירוש הסוגיות, היא הכי קרובה להבנה הרמב"ם של הסוגיה?
ברוך תהיה
סיפור דוד ובת שבע
אני מתחבטת מאוד בכל מה שקרה עם דוד ובת שבע. איך הרב יכול להסביר לי את הסיפור הזה כדי ליישב את דעתי? מה מסר הסיפור?
'מרא דאתרא'
שלום לכבוד הרב
ה'מרא דאתרא' של היישוב שלי הורה שבימינו בארץ ישראל אין בעיה להיות עם טלית במניין לא מתעטפים שם בטלית אם זה מנהג אבותיך,
והרב שליט"א הורה לי ללכת לעזרת נשים,
אם אין לי עזרת נשים לפי מי ללכת לפי הרב או לפי מרא דאתרא של היישוב
תודה רבה
מלכים א'
לרב הגאון ר' רצון ערוסי שליט''א
ידוע שדוד היה זקן (רישא של מלכים א') אז הביאו לו משהו שיחמם אום .."ולא יחם.."
ואז הביאו את אבישג השונמית שתחמם אותו....
שאלתי היא למה היו צריכים להביא אישה(בשר ודם)שתחמם אותו..וכי בגדים או שמיכות פחות מחממים..??למה דווקא בשר ודם..??
בתודה מראש.!