ציבור שטעו בקריאת הפרשה כסדרה, היש עליהם להוציא ס"ת ולקרוא שוב הפרשה המתאימה?
באלו נסיבות יצאו ידי חובת קריאה בתורה למרות שלא קראו מס' פסוקים הנדרש וכיו"ב?
מה על הציבור לעשות אם מנין העולים היה בהתאם להלכה אך טעו וקראו שלא עפ"י חובת היום?
האם ישנה תפילה מיוחדת בבניית בית חדש כדי להתגורר בו? ואם כן, מהי ?
לעולם יתפלל האדם בכל מאורע שהוא קשור עמו, לפי צחות לשונו. ובמקרה דנן, שיתפלל שה' יזכהו להשלים הבניין. ושיזכה לנהוג בביתו בקדושה, כעין מקדש מעט. ושיהיה ביתו בית ועד לחכמים, ופתוח לרווחה לנזקקים. וכן כיוצא בזה.
באלו נסיבות יצאו ידי חובת קריאה בתורה למרות שלא קראו מס' פסוקים הנדרש וכיו"ב?
מה על הציבור לעשות אם מנין העולים היה בהתאם להלכה אך טעו וקראו שלא עפ"י חובת היום?
למה אחרי דבר תורה אומרים ר' חנניה וקדיש? מה הטעם?
1 לאחר מחילה, לגבי תפילת שמונה עשרה. ברמב"ם מורי דהבני לא פעם ולא פעמיים שמעתי אותו שהוא משמיע לאוזן, עד כדי כך שגם אני שמעתי את שמונה עשרה מילה במילה.
2 לגבי קריאת התורה שאותו מתפלל קורא בקול, אני שמעתי מהרב בעבר, שמורי יוסף אומר במידה ואדם לא הספיק שניים מקרא ואחד תרגום, יכול לקרוא עם הבעל קורא את קריאת התורה. השאלה איך אמור לקורא על מנת לצאת ידי חובה שניים מקרא ואחד תרגום?
שלום
1.אדם המתפלל יחיד כשמסיים פרשיות שמע האם צריך
לומר שלוש תיבות השם אלוהיכם אמת ?
2. האם יש הבדל בין איש לאישה ?
שלום לרב שליח ציבור שמתפלל מנחה, באמצע חזרת הש"ץ נזכר שכבר התפלל מנחה קודם. מה יעשה?
תודה רבה.
הייתי מבקש לשאול את הרב מספר שאלות מתוך עובדות בתפילה במניין בחצר בית הכנסת התימני:
א. האם נכון בתקופה זו לבטל את תרגום הפרשה ולו על ידי מבוגר בטענה של צריך להזדרז ולסיים מהר את ההתכנסות ?
ב. האם לא ניתן לוותר על מי שברכים בין העליות ?
ג. האם העולה לתורה צריך להיות לבדו ליד ספר התורה ללא סומך והסומך יעמוד במרחק ממנו או אפילו לפניו אך במרחק ויסמן לו על ידי תנועות ואפילו שהסומך יסתכל בחומש ?
האם ניתן לומר מיבלי להבין את הנוסח של לשם ייחוד, או שעדיף למי שלא מבין לא לומר ושב ואל תעשה עדיף.
למה עדות אחרות קוראים את הקדושה והשליח ציבור חוזר על הקדושה שבעוד הקדושה צריכה להיות רק לשליח ציבור?
האם הקריאה בספר תורה ביום התענית מותנית בנוכחותם של מתענים בבית הכנסת?
כבוד הרב,
הרמב"ם כותב בהלכות תפילה וברכת כוהנים פ"ג: "ויש לו להתפלל תפילת ערבית של לילי שבת, בערב שבת קודם שתשקע החמה; וכן מתפלל ערבית של מוצאי שבת, בשבת: לפי שתפילת ערבית רשות, אין מדקדקין בזמנה. ובלבד שיקרא קרית שמע בעונתה, אחר צאת הכוכבים." שאלתי היא: אם התפללתי תפילת ערבית של מוצ"ש לאחר שהשמש כבר ירדה מתחת קו האופק, אבל השבת עדיין לא יצאה, האם אמירת "המבדיל בין קודש לחול" בתפילה תופסת לאחר שהשבת תצא לחלוטין?
תודה רבה.
בס"ד
לכבוד
הרב רצון ערוסי
הנדון:שאלה צרכנית-הלכתית /מצפה לתשובה הלכתית-מנומקת! שאוכל ללמוד ממנה/
ב-א דראש-השנה בבית הכנסת הגדול-האשכנזי בשכונה (אצל האשכנזים נפוץ הביטוי הגדול)קניתי מפטיר ב-100 ש"ח מ-2 טעמים:
1)אמירת קדיש אחרי קריאת חובת היום 2)אמירת השכבות לסבים/סבתות/הורים/ולשני אחים ואחיות ז"ל/לא מכיר בעלי תפקידים בבה"כ.