סימנייה דביקה
כנהר שלום,
סימנייה דביקה שהשתמשו בה בספרי קודש והתייבש לה הדבק. האם מותר להשליכה לאשפה או שיש לגנזה?
ניתן להשליכה לאשפה, כי השימוש בה היה זמני, כל זמן שיש בה דבק, להבדיל ממטלית או סימנייה בלתי דביקה, שהמשתמש בה משתמש בה בקביעות, והראיה, שבוחרים סימנייה צבעונית או נאה, סימניות כאלה אפשר שיש בהן דרגה מסוימת של קדושה, ששימשו ספרי קודש.
תכנים לקריאה נוספת
הלכות קרית שמע ודברים שבקדושה
בס"ד
כבוד הרב רצון ערוסי יצ"ו, שלום וברכה!
ילמדנו רבנו, בדין טיטולים חדשים לעניין אמירת דברים שבקדושה (כגון קרית שמע).
היש צורך להרחיק מהם כנדרש בהלכה, לפי דעת הרמב"ם ומארי?
מהו טעם הדין? האם טעם ההרחקה נובע מדין ה"שם" המאוס או מעצם השימוש, ואז יש צורך להרחיק רק מטיטול בו נעשה שימוש?
נפק"מ לעניין מוהלים המשעינים לא פעם את התינוק על מעט טיטולים חדשים ע"מ להגביהו במילתו (את המשומשים משליכים הרחק כנדרש...)
היש לדמותם לעביט של מי רגלים?
יברכך ה' בכל מילי דמיטב.
אראל עודד.
דברי הרב ערוסי על הסרת כשרות מ'סופר דקל' בקרית אונו
תמלול לא ערוך
אתמול בשובי מחו"ל בשליחות, שבין היתר נפגשנו עם האפיפיור לפגישה חשובה, שעוד נדבר אודותיה כבר הסתערו עלי הרבה מחברנו ואמרו, שלפני שיצאתי לחו"ל הרי הורדנו את הפיקוח הכשרותי מינימרקט אורי דקל. כדרכנו בקודש, כמו כל השנים, וכמו כל רבנויות שכותבים הסרנו את הפיקוח הכשרותי ממפעל פלוני, מחנות פלונית וכו'. ואסור לקנות מוצר משם ושומר נפשו ירחק, והתקדשתם והיתם קדושים. ואז פנו אלי חברים ואמרו, שבתקשורת החברתית מסתערים כנגדי ואומרים שיש כאן פגיעה בפרנסה של מר אורי דקל, ושזה שיימינג זה לבייש אותו וכו'. ועוד הרבה פרסומים שונים מאוד.