תכנים לקריאה נוספת
מסיבת פורים לאשה באבל.
שלום לרב
1) בבית הכנסת שלנו מארגנים אחרי קריאת המגילה סעודה חגיגית עם שירים וריקודים ועם תוכניות וחידונים לילדים וכד'. האם מותר לאשה בשנת אבל על אביה להשתתף במסיבה זו?
2) האם מותר לאותה אשה להשתתף במסיבת פורים (מס' ימים לפני פורים) שעושים לילדים שלה עם הגננת?
3) האם מותר לאותה אשה להשתתף במסיבת יום הולדת לילד שלה בגן?
תודה רבה.
מעשר כספים
אני נוהג להפריש מעשר כספים מידי חודש. האם אני יכול לקנות מגילת אסתר כשרה ולשלמה מכספי מעשר כספים. השאלה נובעת מעצם גובה המחיר והאם ראוי להוציא על מגילה? מנגד, מגילה הינה דבר הכרחי וקרה לי כבר פעמיים (פעם אחת שהייתי בבית חולים והייתי זקוק למגילה כשרה ) שנזקקים דווקא למגילה כשרה לצאת ידי חובה. ספק נוסף שעולה - האם ראוי שכספים אלו יושקעו בדבר ששימושו פעם בשנה?
שיעורים במשנה תורה ספר זמנים - הלכות מגילה וחנוכה פרק ב ז-ט
לצערנו השיעור הוקלט בחלקו
פרוז או מוקף בן יומו, האם חלים עליו כל דיני הפורים ביום שהתחייב בקריאת המגילה?
האם המושג "בן יומו" מחייב שינוי במועד קריאת המגילה בלבד?
כיצד ינהג בקריאת התורה כאשר יחזור למקום מגוריו ביום שבני עירו קורים המגילה?
מהו הסדר הרצוי לקיום משתה פורים ע"מ שלא להשתבש ולפגוע בכללים הלכתיים מקובלים?
פורים בשנת אבל
אני בשנת אבל על אבי, הייתי רוצה לדעת :
א. קריאת מגילה בביה"כ כשהאוירה היא שמחה?
ב. האם מותר להשתתף בסעודת פורים עם משפחת בעלי?
ג. האם מותר להשתתף בסעודת פורים עם חברים?
ד. כיצד יש לנהוג לגבי משלוח מנות? ( שליחה וקבלה)
תודה מראש
חסדי ... שלפני המגילה
שלום לכב' הרב
האם בכתיבת "חסדי..." שנהגו לקרוא לפני המגילה
אין בעיה עם כתיבת פסוקים או חלקי פסוקים שלא בשלימות
עם הספרים או החומשים שמהם צוטטו?
פורים
שלום לרב
לפי מורנו הרב יוסף קאפח,
1. האם תמני חייב לשמוע מגילה אסתר בנוסח תימן?
2. האם תמני יכול לעלות לקרוא בספר תורה לא תמני?
3. אישה בהריון חייבת בתענית אסתר?
4. אבלות בפורים, מה מותר ומה אסור ומה חייב?
5. איך מקיימים את מצוות החג בימנו?
תודה וסליחה על האריכות.
ערים מוקפות חומה
שלום לכבוד הרב,
מה הדין לפי מנהגינו בדבר מצוות ימי הפורים בערים ספק מוקפות חומה, ובפרט בעיר לוד שמוזכרת בגמרא כמוקפת חומה אך לא נהגו בה פורים דמוקפין עד שבשנים האחרונות נמצאה חומתה בחפירות ארכיאולוגיות וכעת יש הנוהגים פורים בי"ד, יש הנוהגים בט"ו ויש הנוהגים בשני הימים. האם יש מקום לנהוג שני ימים מתורת ספק או כדי שלא לשנות את המנהג שהיה רווח, או שמא לאחר שנתברר באופן מוחלט כי העיר לוד היום יושבת במקומה של העיר לוד העתיקה שהיתה מוקפת חומה יש לנהוג כל דיני פורים דמוקפין?
תודה רבה,
מתנות לאביונים בפורים ע"י העברה בנקאית
מה לעשות עם מתנות לאביונים לפורים ע"י העברה בנקאית ולא בו ביום של פורים?
קריאת מגילה לנשים
א. על פי מור"י (עמוד תתכד) מוציאה גם ציבור ואין בזה משום כבוד הציבור כמו בספר תורה שהרי שוות בדרגת החיוב. האם למעשה זה אפשרי במקום בו לא נמצא קורא גבר שיודע לקרוא היטב כאשה. א"כ היכן תקרא, האם מעזרת הנשים או בבמה?
ב. האם מותר לנשים לעשות "מניין" לעצמן ולקרוא? (ומה הדין במצב מימלא, חייבים לקרוא ב 2מינינים בגלל הילדים, שפעם הגברים שומרים עליהם ופעם הנשים) או עדיף 2 מניינים רגילים...)
ג. מה היו עושות הנשים פעם שהיו מטפלות בילדים, שהרי לא היו כמה מניינים כמו היום?
תודה רבה, ופורים שמח!