סדרת שיעורי הרב יוסף קאפח זצ"ל על מורה הנבוכים לרמב"ם.
בשיעורים אשר עובדו לסדרת דיסקים על ידי מכון משה מוסיף הרה"ג יוסף קאפח זצ"ל רקע לנלמד ומרחיב בהסבר רחב ממה שכתב בהערותיו על הספר. הרב קאפח מלמד את הספר על פי שיטת המחשבה של הרמב"ם בכתביו האחריו ושיטת חכמי תימן הקדמונים. הלימוד חי קולח ומעניין, וגם השואלים מוסיפים עניין וידע בחומר הנלמד. הרב מדבר עברית בהיגוי תימני, ולפעמים עברית בהיגוי ספרדי.
ההקלטות באדיבות: הרב אבשלום עדן, ר' יחיאל קרואני. הפקה וניהול: שלמה חמדי. עריכה: איתמר כהן.
"הספר הקדוש הזה שבו אצורה גנוזה נשמתה של היהדות, מהותה של דת משה וישראל, שכל אדם מישראל חייב ללמדו ולשננו כדי שיוכל לפחות ל"סור מרע", ויזכה הזוכה להגיע ל"ועשה טוב", שבודאי היתה משאת נפשו של רבנו לתרגמן ללשון הקדש כדי להטיב עד כמה שאפשר ליותר ויותר בני אדם. להציל נפשות רבות מרחף במרחבי התהו המחשבתי, ולהביאם אל מרבצי הדעת והתבונה, למלטם מן ההעדר ולהנחותם אל היש, ומן האפסות אל המציאות, כי רבים רבים הם אשר עסקו בפרטים ושכחו את עיקר העיקרים... עלינו אפוא לעמוד על רגלנו להודות ולהלל ליוצר המאורות אשר ברא את המאור הגדול הזה להאיר לדורות... רבנו הגדול הוא היחידי אשר נטה ידו החזקה והעלה את כל פניני בראשית מנבכי ים הספרות ההלכתית היהודית, חרזה בחוט של זהב ותלאה בצואר היהדות הוא ספרו היד החזקה. וזו היא הערובה ליכולתו הכבירה, רבנו הוא היחידי אשר הראה כי לו עשר ידות ביתר המדעים ההכשרתיים וזו היא הערובה ליכולתו השפוטית ולצדק שיקוליו במדעי הרוח. ספרו זה של רבנו הוא בית היוצר לשכלול השכל האנושי ולטביעת דעת האדם במטבע תורת ישראל והאמונה היהודית".
(הקדמת הרב יוסף קאפח למורה הנבוכים)
תכנים לקריאה נוספת
סתם שאלה כדי להבין ולדעת
שלום כבוד הרב:
אנחנו שלושה חברים שניים מאיתנו חברים מילדות והאחד היכרנו לפני 10 שנים.
כשהכרנו אותו אביו נפטר וכדרך עולם שומרים 11-12 חודש ובשנה הזאת הוא היתחזק ולמד ממש חזר בתשובה שלמה ואמיתית ותמיד נשאר חבר טוב ועוזר ואוהב ואפילו מנסה להחזיר אותנו בתשובה בדרך שהוא מזמין אותנו לשעורי תורה ותמיד היינו הולכים איתו בהתחלה בגלל השתיה והכיבוד שהיה כל ערב כזה .ולא מזמן הוא קיבל תעודה מהרבנות משהוא יורה יורה
מזה היורה הזה סלח לי על הבורות והאמת גם אני רוצה לחזור בתשובה ואני לא יודע איך.
ואם אני אחזיק מעמד כבוד הרב תן לי תשובה מהר כל מה שתגיד אני מוכן לקבל עלי בלי נדר
כמה שאלות
שלום כבוד הרב!
1. מה הכוונה שחכמים אמרו על אנשים שעשו עבירות מסוימות ש"אין להם חלק לעולם הבא", מה ז"א האם זה בלשון גוזמא או כפשוטו, ואם כפשוטו מה קורה עם הנשמה (בלי לדבר במטאפורות) לדעת רבינו? ועוד, מה הטעם לומר על אנשים כאלה קדיש אם אין תרופה למכתם?
שאלות נוער
שלום לרב, מה לדעתך צריך לענות לנער ששואל שאלות באמונה כמו מניין לנו אמיתת התורה, אמיתת קריעת ים סוף וכו'? מניין לנו שהתורה לא הומצאה בידי בני אדם?
תודה על התייחסות הרב
מסילת ישרים - פרק ג - בבאור חלקי הזהירות 06
השיעור הועבר בבית הכנסת שערי ציון יד בנימין
דעתו ל הרב
לק"י
שלום וברכה לכבוד תורתו
רציתי לשאול שאלה קצת אולי שונה אבל היא מאוד עקרונית וחשובה עבורי ורב תודות אם תענה עליה כבוד הרב.
מה דעת מארי ודעתך בקשר לרב יצחק רצאבי לדרכו ולפסיקותיו.
ועל מה הוא מתבסס באומרו כל מי שהולך רק לפי דעת הרמב"ם חשוב בעיניו "כקליפת השום" [מתוך הקדמתו לחיבורו "שולחן ערוך המקוצר"]
תודה רבה כבוד הרב.