דחוף מאוד מאוד - ערבית
דחוף מאוד מאוד - ערבית האם מותר להתפלל בחדר שיש בו שולחן, עם אוכל מתחת? אני מתכוון לפסולת, כדוגמת קליפות גרעינים, פירורים, וחלקי אוכל אחרים. ואם כבר התפללתי, האם חייב לחזור על שמע? ועל שמונה עשרה?
דחוף מאוד מאוד - ערבית האם מותר להתפלל בחדר שיש בו שולחן, עם אוכל מתחת? אני מתכוון לפסולת, כדוגמת קליפות גרעינים, פירורים, וחלקי אוכל אחרים. ואם כבר התפללתי, האם חייב לחזור על שמע? ועל שמונה עשרה?
שלום לכבוד הרב,
מהו הנוסח המלא של ארבעת תפילות הדרך הנאמרות לפני יציאה, אחרי יציאה, לפני הגעה ואחרי ההגעה?
תודה רבה
אם עשינו מחיצה מניילון בשביל הוראות משרד הבריאות, שלא יהיו 10 יחד, הניילון לא עומד ברוח מצויה, כי הוא מתנדנד. הוא מהרצפה יש 50 ס"מ פתוח. גובה 1.5. אם יש בצד אחד 5 אנשים, בצד שני 8 אנשים, האם מצטרפים למניין? ואיפה יעמוד החזן? זה לא משנה? או שמצטרפים כולם?
שלום לכבוד הרב
(האם בלדי שנוהג לקרות את חוקת ובלק ביחד (או חצי בלק
ובשבתות יקרא כמנהג השאמי
?מה הדין לגבי שמו"ת האם יקרא כמו הבלגי או השאמי
תודה רבה
שלום כבוד הרב,
בתפילת קריאת שמע לא ברור הקטע המתחיל במילים: "הנה מטתו שלשלמה ששים גבורים סביב לה .."
1. אודה לכבוד הרב אם יסביר לי הת האמור בפסוקים הנ"ל
2. מה הקשר שלהם לתפילת קריאת שמע שעל המיטה?
תודה מראש
לכבוד
מו"ר הרה"ג רצון ערוסי שליט"א
שלום עליכם.
היש לומר ברכת המלך בנוסח "הנותן תשועה למלכים" כאשר סדרי השלטון כיום יהיו ל"ע באסכולה השמאלנית?
בידוע כי בתימן היה המנהג לומר נוסח זה על אף שהמלכות היתה מורכבת מגוים, ואף כיום במדינות חוץ לארץ.
תודה מראש!
מהם הטעמים לנוהגים מנהג זה והאם יש להם מקור במשנה ובתלמוד?
היש להפגין הסתייגות ממנהג זה היות ואין לו זכר בכל סידורי תימן?
לכבוד הרב שליט"א.
זכורני בצעירותי שהזקנים לא היו עומדים בברוך שאמר ובעלינו לשבח. האם נהגו כדין או שמא מרוב זקנותם?
ומה הדין בי"ג מידות?
לכבוד הרב,
שלום וברכה.
ידוע לי שאת החלק הראשון של 'ובא לציון' צריך לומר בציבור, הינו בעשרה עם ש"צ. אם אני מתפלל בציבור, והחזן והקהל הגיעו לפני וכבר אמרו 'ובא לציון' האם אני יכול לומר לבדי 'קדוש קדוש קדוש', או שיש לומר 'קדושת ה' צבאות מלא כל הארץ כבודו'?
תודה רבה לכבוד הרב.