קריאת שמע שעל המיטה - ביאור
שלום כבוד הרב,
בתפילת קריאת שמע לא ברור הקטע המתחיל במילים: "הנה מטתו שלשלמה ששים גבורים סביב לה .."
1. אודה לכבוד הרב אם יסביר לי הת האמור בפסוקים הנ"ל
2. מה הקשר שלהם לתפילת קריאת שמע שעל המיטה?
תודה מראש
שלום כבוד הרב,
בתפילת קריאת שמע לא ברור הקטע המתחיל במילים: "הנה מטתו שלשלמה ששים גבורים סביב לה .."
1. אודה לכבוד הרב אם יסביר לי הת האמור בפסוקים הנ"ל
2. מה הקשר שלהם לתפילת קריאת שמע שעל המיטה?
תודה מראש
שלום כבוד הרב,
בבתי הכנסיות שהמושבים מסודרים ע"פ ספסלים אחד אחרי השני יוצא שיש אדם שנמצא מאחוריך. יוצא שבמידה והתחלתי תפילת שמונה עשרה והמתפלל שבספסל לפניי עדיין לא התחיל אני גורם לזה שהוא עובר לפני המתפלל. אפילו אם שנינו התחלנו עם הש"צ את התפילה כל עוד שלא התחלנו בידיוק באותו רגע את התפילה, יוצא שהוא עובר לפניי. מה לעשות?
ברוך ה' אני משתדל להתפלל בכל יום בנץ... באזור שאני גר בו אין בית כנסת שמתפללים בו יותר מאוחר... ואני חייב לצאת ללימודים בשעה רבע לשמונה... יוצא שאם אני רוצה להתפלל במניין, זה יהיה רק בבית כנסת הזה... כיום אני לומד מקצוע לפרנסתי ושמתי לב שהקימה מוקדם בבוקר מקשה עלי להתרכז אפילו בדברים פשוטים כי אני ממש בקושי ישן בגלל זה... האם במקרה כזה עלי לבטוח בה' שהכל יסתדר למרות זאת או שאני באמת צריך לקחת את הנושא לידיים ולהתפלל שחרית ביחידות כדי לישון קצת יותר רק לעת הלימודים..? כי זה ממש משפיע על היכולות שלי.. ואני ממש רוצה להצליח כדי שיהיה לי קל בהמשך החיים...
שלום הרב, ראיתי שיש כאלה מהעדה התימנית ששים טלית גם בתפילת ערבית ובמנחה רציתי לשאול אם זה ההלכה וכולם צריכים לשים טלית בכל התפילות? ואני יודע ששאבא שלי וסבא שלי לא שמים טלית.
לק"י ג' טבת תשע"ב כבוד ר' רצון ערוסי נ"י כנהר שלום א' לפי רבנו אליבא דמורנו הרב יוסף קאפח זצ"ל, האם מי שאומר ישתבח עונה אמן לש"ץ כשמברך "מלך גדול התושבחות אל ההודיות אדון כל המעשים הבוחר בשירי זמרה חי העולמים" עמו, או רק כשאינו מברך עמו? ומה אם סיים הברכה קודם הש"ץ? ב' למה לא התיחס רבנו בשלילה לאמירת השירה בין ישתבח ליוצר בהיות שזה הוספה על מה שתקנו אנשי כנסת הגדולה? והאם – לפי רבנו – רצוי לומר השירה, והיש הבדל בין יחיד לצבור (לא ראיתי שרבנו הבדיל בין אמירתה ביחיד ובצבור כמו שהבדיל בקריאת ההלל בראשי חדשים)?
רבי, נתעוררו בי ספקות. אנא התר לי אותן. הספק הראשון, האם הש"ץ מברך על טלית ביהכ"נ, כאשר הוא עולה לתיבה מנחה. הספק השני. תימני המאחר לתפילת מנחה בביכ"נ אשכנזי, ומגיע כאשר הציבור דקה לפני חזרת הש"ץ. האם יוכל להתפלל על הש"ץ מילה במילה בחזרת הש"צ, למרות שהוא מחויב להתפלל תפילה בנוסח אבותיו. ובאיזה מבטא יתפלל. הספק השלישי. בחור בישיבה, שארוחת הצהריים מוגשת בשעה שביעית של היום. אין לו אפשרות להתפלל מנחה בציבור לפני סעודתו. האם יתפלל ביחידות מנחה לפני הסעודה, או שיאכל עם ישיבתו. הספק הרביעי. מנהגנו שלא לענות אמן עם הש"ץ בברכות ק"ש.
לק"י
שלום כבוד הרב,
1) האם המתפלל יחיד צריך לומר קדיש?
2) מתי המתפלל יחיד אומר הלל ומתי לא?
בברכה
ל"קי לכבוד מורנו ורבנו הרמב"ם העמיד את השכל במעמד נכבד בהכרת הקב"ה, כיצד עלינו להתייחס לתפילה, אנו מבקשים בתפילה חוננו בדעת, רפאנו, ביין אם המתפלל חתן או לא עלינו אבל כורע ואומר מודים, נפשי מיוסרת מהפער בין המציאות לתפילה המיוסר
שלום רב בשחרית שלשבת אומרים לפני הכנסת ס"ת פסוקי "ברוך ה' אשר נתן מנוחה....... יהי ה'.. וכו"' יורנו הרב מה טעם אמירת פסוקים אלו ומה עניינם לכאן ושכמ"ה.
בנושא נדרים בבית הכנסת.
לכב' הרב רצון שליט"א,
קניתי נדרים במספר שבתות באחד מבתי הכנסת, ושכחתי מהם.
לאחר זמן קיבלתי לשלם סכום כלשהו מבית הכנסת, אבל אין פירוט על מה נדרתי כולל סך לכל נדר, אלא רק תרומה בסך הכללי.
האם חייבים הגבאים לתת לי פירוט ברור על מה אני התורם צריך לשלם?