הנאה ממלאכת שבת
שלום לרב
אדם שבישל במזיד אחרי צאת הכוכבים לפי שיטת הגאונים ועדיין לא הגיע זמן צאת הכוכבים לפי שיטת רבנו תם. האם לדען מרן השולחן ערוך התבשיל מותר בהנאה?
תודה.
שלום הרב
1. אדם שמתפלל במניין אשכנזי, האם יכול לומר את נוסח נפילת האפיים כשהוא עומד (ולא יושב ומוטה), בזמן שהציבור האשכנזי אומר את נפילת האפיים כנוסחם?
2. האם יש עניין לישון בצהרי שבת?
3. תודה רבה
1 כן, אבל אם יכול להטות מבלי שיעורר תשומת לב, יעשה כן.
2 קצת – כן, וילך לבית מדרש ללמוד תורה.
שלום לרב
אדם שבישל במזיד אחרי צאת הכוכבים לפי שיטת הגאונים ועדיין לא הגיע זמן צאת הכוכבים לפי שיטת רבנו תם. האם לדען מרן השולחן ערוך התבשיל מותר בהנאה?
תודה.
1 אני חזרתי בתשובה לפני כמה שנים והמשפחה שלי מסורתיים, מה הדין לגבי אכילה אצלה המטבח הוא לא כשר זה אומר שאין הפרדה בין כלים חלביים לבשרים?
2 שאלה נוספת במידה ואני רוצה להזמין אותם לשבת אך הם לא רוצים להישאר לישון אצלי מה שאומר שהם ייסעו בשבת, מציין שבכל מקרה הם נוסעים בשבת ולא שומרים שבת?
1 האם מותר להדביק סימניות נדבקות בשבת על ספר קודש, כדי לסמן עניינים שרצה לברר עליהם?
2 האם אין בעיה בתלישה של הסימניות מן האריזה שאליה הסימניות מחוברות מלכתחילה?
3 האם מותר לטלטל אריזה זו של הסימניות?
בשיעורו האחרון – מלאכה שאינה צריכה לגופה - פ''א ה''ז-ח רמב''ם הלכות שבת
(https://www.youtube.com/watch?v=RcCNOO7_5ps&t=4677s)
סיכם הרב "אני עדיין מצדד בדברי ההכרעה של מארי כמו הכס"מ [אות יז] שאינו חייב כלום יש בזה סרך איסור. כן. ולא כדעה שאומרת שזה מותר."
1 איך אנו אמורים להתנהג כאשר אנו בסביבה דתית אך לא פוסקים לפי רבינו וזה יוצר מצבים של ניגודיות שיש דברים שלנו אסור ולהם מותר כגון: בדין אמירה לגוי מותר להם לרמוז ולנו אסור או שלהם מותר להניח מאכלים בשבת כאשר הפלטה דולקת ולנו אסור איך אנו אמורים להתנהג האם בגלל שלהם מותר אז אני יכול ליהנות מכך או שלמרות שלהם מותר בגלל שלי אסור אז אסור לי ליהנות מכך?
והאם יש הבדל בין צבא או ישיבה או שבת חברים?
שלום רב ושלום לרב במסכת שבת דף יג: תוספות ד"ה "רש"י גריס" (באמצע הדף) כתוב: "... ועל המדרש קשה לר"י דאךה דברי הברית (דברים כח) קאי אמה שכתוב למעלה." מהו המקור לקושיא הזו שכתב רבי יצחק על המדרש?
אם אני רוצה להעביר סדנאות בשבת במלון כשמזמינים אותי, הרצאות לקבוצות. מה לעשות לגבי התשלום? שלא יהיה חילול שבת, שלא ייחשב עבודה בשבת. מה לעשות מבחינה הלכתית?